Benler, neredeyse herkesin vücudunda bir veya birden çok olabilen, uzmanlar tarafından genellikle zararsız olarak betimlenen lekelerdir. Bu kadar sık gördüğümüz benleri masum lekeler olarak kabul etsek de bazı durumlarda sağlık sorunlarının habercisi olabileceği gibi görsel anlamda da rahatsız edici olabilir.
Bu sebeple benleri gözlem altında tutmak sizin için doğru bir karar olacaktır. Eskiden beri sizinle onlar benleriniz zamanla şeklinde değişikliklere uğruyorsa, sayısında gözle görülür bir değişim varsa bu durumunu doktorunuzla görüşmeniz faydalı olacaktır.
Bahsettiğimiz sağlık sorunları dışında görsel kaygılar da benlerden kurtulmanız için atacağınız adımlarda etkili olabilir. Bazen bir doktor tavsiyesi ile benin aldırılabileceği gibi kişiden gelen istek de değerlendirilerek benin alınması için işlem uygulanabilir.
Benlerin tedavisinde kullanılan en yeni ve en çok tercih edilen yöntem lazerdir. Büyüklüğü 1 cm’den az olan benler, eğer bulunduğu yer açısından bir tehlike oluşturmuyorsa lazerle tedavi edilebilir.
Lazerle ben alma işleminde kullanılan lazer çeşitleri;
Fraksiyonel Lazer
Er Yag Lazer
CO2 Lazer’dir.
Lazerle yapılan işlemlerde genelde sonucu görmek için birkaç seans uygulama gerekir. Lazerle ben alma işleminde de sonuca ulaşmak için 1 ila 5 seans arasında uygulama yapılmaktadır. En uzun seans süresi 30 dakikayı bile bulmayan kısa bir işlem olan lazerle ben aldırma işleminde hiçbir acı duymazsınız.
Lazerle Ben Aldırma Zararlı Mı?
Bu uygulamalar doktor kontrolünde gerçekleştirilen uygulamalar olduğu için hiçbir zararı yoktur. Zaten zararı olsa doktorunuz tarafından onaylanmaz.
Lazerle Ben Aldırma Sonrası Neler Yapılmalıdır?
Benlerin lazerle alınmasından sonra tüm lazer işlemlerinde olduğu gibi güneşten korumak gerekir. Lazerin uygulandığı bölge mutlaka güneş koruyucu ile korumaya alınmalıdır. Ayrıca bölge hassaslaşacak ve bir süre sonra kabuk tutacak ve soyulacaktır bu aşamalarda kesinlikle müdahale edilmemeli, deri kendi haline bırakılmalıdır.
1.031 Kez Görüntülendi